dimarts, 25 d’abril del 2017

CONTE PREMIAT D'EN TONI DE SISÈ DE PRIMÀRIA

UN PETIT DETECTIU

Hi ha via una vegada un nin de 15 anys que es nomia Eduard Carren que vivia a l'any 1953 a la ciutat de New York. Estudiava a l'institut més privilegiat de la ciutat, i ell, de gran, volia ser el millor detectiu del món. Era bastant alt i duia ulleres un capell.

Caminant pel carrer, van veure uns homes bastant sospitosos. Els dos homes intercanviaven un paquet blanc. Quan Eduard ho va veure, els va seguir fins a un carreró sense sortida i quan va mirar havíen desaparegut.

Eduard va anar a casa seva i es va quedar pensant tota la nit, què podria ser aquell paquet? L'endemà va anar al mateix lloc i va veure els dos homes i aquest pic els va seguir de més a prop i va veure que estaven a un edifici abandonat i els va seguir.

Dintre, va veure que xerraven amb un home que devia ser el cap del grup de criminals i el que estaven intercanviant era cocaïna.

Ràpidament va anar al carrer i va entrar a una cabina telefònica i va telefonar la policia. La policia, al veure que era un jove de quinze anys, no el varen creure i varen penjar. Va dir-los el mateix als seus pares però tampoc el varen creure.

Al dia següent hi va tornar a investigar i va scoltar tot el que deien: xerraven del valor de la cocaïna i que procedia de Mèxic. Quan Eduard sortia el varen veure i el varen començar a perseguir. Va correr el més ràpid que va poder i va arribar a un campanar i va pujar.

Allà dalt va veure que no tenia escapatòria mentre pujaven els homes per capturar-lo. Es va penjar del rellotge perquè no el veiessin i va servir, perquè quan va intentar pujar va caure dintre d'un contenidor de fems que va amortiguar la caiguda.

Aquest pic hi havia policies i ho varen veure tot. Varen correr a ajudar a n'Eduard, però estava bé. Entre tots varen anar a detendre i els va dir tot el que sabia. Ho havia escoltat d'aquell grup de criminals.

Sabent això, els policies varen anar a l'edifici i varen capturar al cap del grup criminal. Tot va acabar bé i li varen donar una placa de reconèixement a n'Eduard per la seva valentia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NOVA PÀGINA WEB CEIP MONTAURA

A partir d'aquest curs no utilitzarem aquest bloc ja que hem creat una nova pàgina web de l'escola. Hi podeu accedir clicant aquí !