dimarts, 25 d’abril del 2017

CONTE PREMIAT DE NA IRATI DE CINQUÈ DE PRIMÀRIA

ENDARRERINT LES HORES

En Mike és un poc despistat, treballa a un forn i sempre arriba tard, idò va al gran rellotge i l'endarrereix una hora, i arriba a les set i mitja.

Un dia el va endarrerir moltes hores i es va obrir una porteta que hi havia un altre rellotge amb dos ulls, una boca i un nas:
- Si vols sortir d'aquí, aquesta endevinalla hauràs de descobrir: - Or pareix "plata-no" és, què és?
- Poma! - va dir en Mike – és poma!
- No! Comença per "p" – va dir el rellotge savi.
- Idò, poma comença per "p" va dir en Mike.
- És igual, passa al fantàstic món de la fantasia!- va dir el rellotge – Aquí hi ha gegants, cavalls, bolets, arbres, nanets...

A en Mike li varen dir que no muntés cap cavall perquè eren peculiars, però en Mike no va fer cas, va pujar a un; el cavall es va posar nerviós i va tirar cap amunt en Mike i va quedar atrapat i va començar a tocar tots els botons. - Bip, bip, bip, bip!! - fins que va trobar una palanca que posava "màquina voladora només per moments ocasionals". En Mike com ho toca tot havia de tocar aquella palanca. De sobte va trobar una màquina voladora: en Mike va veure el botó de volar.

Baixà dels niguls i el savi rellotge el va explicar que aquí no podia seguir. El savi rellotge li va exposar que no havia d'avançar les hores: - I mai més juguis amb les hores – li va aconsellar.

Tot va tornar a ser normal. En Mike va tornar a Londres i no havia rellotges amb ulls...tot era normal, tret que ara en Mike arribava tard.

I recordau...mai no jugueu amb les hores.

Conte contat, t'ha agradat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NOVA PÀGINA WEB CEIP MONTAURA

A partir d'aquest curs no utilitzarem aquest bloc ja que hem creat una nova pàgina web de l'escola. Hi podeu accedir clicant aquí !